zondag 24 mei 2009

Sondag.

Dag Son,
Even een berichtje. Lekker hier hoor, en we houden ons er zo veel mogelijk aan. Nou ja, dat zeg ik, natuurlijk gaat er wel eens colaatje in. Nee, niet van dat lite spul, dat vinden we niet te naggelen. Maar verder alles heel mager hoor. Nee, de yoghurt niet, Son. We hebben het geprobeerd low fat en low calories, maar ’t was net of we gips zaten te eten joh. We hebben nu Fruit on the bottom. Maar verder wel gezond hoor, Blue Berry Hill heet het geloof ik.

Maar,Son, in de restaurants is het een crime hè. Zie daar maar eens low fat te krijgen. Nou ja, we nemen mager vlees, stiek zeggen ze hier. Zeker van ‘stiekum’ lekker veel van eten. En vis hè, Son, veel vis. Maar dan wel weer veel hè, van die grote moten zalm, of een bord vol garnalen. Shrinks, zeggen ze geloof ik hier, nou, ’t klinkt in ieder geval wel mager. En meestal rijst erbij hè, Son. Een enkele keer frites, maar dan sonder mayo ja, natuurlijk. Veel rooie saus he, tomatoes d’r up, vragen ze dan. Ja doet er maar veel tomato’s up, ’t is rood, dus dan mag het wel, hè Son?

Soms moet je wel hè, Son. Dan kan je geen kant op, zakmaarzeggen. ’t Staat al voor je neus. Van de week nog. Wij dachten friet erbij, dat moet een keer kunnen, toch, Son? Speciaal? Ja, wij speciaal, dat kan dan geen kwaad hè, Son, rooie saus met wat uitjes. Wat denk je dat hier speciaal is, Son? Een lading gesmolten kaas met een hand gebakken bacon d’r over. Maar ja, wat doe je he, Son, als ’t al voor je neus staat, toen hebben we echt gesondigd…..

Nou, verder niks eigenlijk. Nou ja, we kregen een appelfritter bij de koffie. Kennen wij niet, hè Son, appelfritter. Wij dachten dat het wel kon, fruit is goed hè, voor de bottum. En een roll hè, hebben we ook genomen. Voor bij de koffie. Want die koffie is hier zo dun he, Son. Ja we missen onze Senseo Cremato wel hoor. Maar één koek dan, he Son, niet te gek gedaan. Maar ’t was een gewoon soort kruidenkoek hè, met kaneel. Moet kunnen. Rare naam hebben ze er voor. Voor die koeken. Cinnabon roll, zeggen ze hier geloof ik. Nou, bon is goed, hè Son?. En noten hè, veel noten doen ze er over. Pecanoten. Maar noten zijn goed he, Son? Noten kunnen toch geen kwaad.

Nou verder eigenlijk niks bijzonders. Echt besondigen doen we ons dus niet. Wel moeilijk hoor, Son. Maar bijvoorbeeld zo’n Cokefloat hebben we gewoon nog niet genomen. Wordt te gek he, Son. Da’s dubbel op. En een Magnum, ook nog niet! Wel één softijsje, maar dat was na het eten, om de gaatjes te vullen. En verder water, veel water hè Son, tot het je oren uitkomt.

Gewogen? Nou Son, wel geprobeerd, maar dat was geen succes. We zijn bij zo’n drugstore geweest, maar die weegschaal was kapot. Juffrouw d’r bij, weet je wel. Zegt ze: You weet 230 en ’t stond ook zo op de weegschaal. Ik zeg, you are crazy. Nee, 230, zegt ze, rielly. Nou had ik indirect niet gedacht dat ik afgevallen was, Son, maar in een week tijd 125 kilo d’r bij, dat geloof je toch zelf niet. We wegen dus wel als we terug zijn en ondertussen houden we het mager hè Son en weinig……

2 opmerkingen:

  1. lekker is die patat met kaas en bacon mmmmm. Ach gewoon lekker doen hoor, jullie hebben vakantie. na de vakantie weer aan de sonja.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanmorgen eerst wezen sporten en daarna snel naar huis om onder het genot van een Nespresso lekker te genieten van jouw verslag. Zoals je weet zijn wij ook "aan de lijn" dus dat gaat nog wat worden daar want ook wij houden van lekker eten en al dat lekkere ijs/gebak. Ben ooit eens tijdens mn verblijf in Orlando 8 kilo aangekomen dus dat zegt genoeg. Petra heeft likkebaardend zitten kijken naar de Cinnabon Roll die 'fullscreen' op het scherm werdt weergegeven.
    Die gaat ze zeker proeven zei ze en daar achteraan : 'Joh, dan gaan we toch gewoon 3x per week sporten'...

    Overigens, als wij 'Son' op tv zien/horen dan lopen de rillingen over onze rug door die irritante stem en accent en reken maar dat haar banktegoed flink is 'aangekomen'...

    Dus geniet maar lekker van al die lekkere dingen ( en daar bedoel ik niet 'Son' mee ) ,

    Groetjes,
    PenPe

    BeantwoordenVerwijderen