dinsdag 19 mei 2009

Stil aan de overkant

’t Is stil aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Wij reizen meestal buiten het seizoen, dus zijn wel een beetje gewend aan wat extra vrije stoelen in het vliegtuig. Ook nu hadden wij de man twee prima plekjes in de Economy Plus klasse tijdens de oversteek. Tijdens de vlucht van Washington naar Orlando bleven, volgens opgave van United, 17 stoelen leeg. Deze vluchten zijn meestal overboekt……

In de Alamo sectie van de grote parkeergarage van de verhuurbedrijven op MCO was het akelig stil en leeg. Midsize car section; empty. Midsize SUV section; empty. Full size SUV sectie; empty. Je zou verwachten dat er een ruim aanbod van auto’s zou zijn maar dit bleek niet het geval. Luxury Vans, die waren er volop, een stuk of twintig. Een oude baas wachtte de zoekende autohuurders in de lege garage op en bood ze allemaal een Luxury Van aan. Much Larger, sir, same price, good deal! Het accent van de man deed me aan Manuel denken. He was from Barcelona, I guess. Maar lang niet iedereen had zin om met zo’n bak te rijden, dus werd er door sommigen toch nog wel een levendige discussie gevoerd. Nou ja, discussie, eigenlijk had je gewoon geen keuze of je moest in de wachtkamer. Zoals bekend, kozen wij eieren voor ons geld. Om niet het risico te lopen met een Kia Sportage opgezadeld te worden, gingen we er dus tevreden met een Dodge Town & Country van tussen.

Ook op Cane Island bleek het nog steeds oorverdovend stil. Het complex bestaat uit zeker 212 appartementen. Hiervan zijn er op dit moment, aan het aantal auto’s dat er ’s avonds staat, te zien, misschien 40 bewoond. Ik schat dat slechts 75 appartementen van het complex verkocht zijn. De rest staat al zeker sinds maart 2008 leeg. De kosten voor tuinonderhoud, gym, sauna, zwembad, verlichting, security en ga zo maar door lopen gewoon door. Wij zitten hier dus eigenlijk in één groot luxueus rampenplan. Ergens draait immers iets of iemand, links- of rechtsom, voor de kosten van dit debacle op.

Ondertussen zijn de prijzen voor een appartement spectaculair gedaald. Het grootste model (ruim 150 vierkante meter, 4 bed/2 bath) moest, toen we hier voor het eerst kwamen nog $ 340.000 opbrengen. De vraagprijs is nu een ton lager. Voor het kleinste appartement vragen ze $ 180.000. Dan heb je 2 bed/ 2 bath. Maar let op hè, dat is volledig gestoffeerd, met keuken en badkamermeubilair, zonwering, airco, wasmachine, droger etc. Met een beetje geluk heb je voor, pakweg € 125.000 een volledig ingericht appartement. Ik kan er helaas niet achterkomen wat de maandelijkse kosten zijn. Er is wel een verkoopstaf op het complex, maar die zijn niet erg mededeelzaam. Ze weten natuurlijk ook wel dat het ‘kijke, kijke, nie kope’ is, want de Jackpot was helaas(net) niet op ons staatslot van 10 mei gevallen.

In Seaworld was het stil. In MK liep wel vrij veel volk, maar de wachttijden in de restaurants en bij de attracties vielen erg mee. Zonder fastpass nergens langer dan 30 minuten wachttijd gezien. In Epcot was het stil. Als je rond drie uur in de middag aankomt en je kunt nog een fast pass voor Soarin’ krijgen, klopt er iets niet. Het American Theatre waar José Feliciano optrad, was tijdens de drie voorstellingen, bij lange na niet vol.

In het Outletcenter Lake Buena Vista Factory Stores aan de SR 535 voelden we ons dit weekend gewoon niet op ons gemak. Lege parkeerplaats, meerdere lege panden en de winkels die wel open waren, hadden gewoon geen klant in de zaak. Confectiezaken geven korting op korting. Eerst 50 % van de prijs. Trek daar nog maar eens 30 % van af en omdat u het bent, mag daar dan weer 10 % van af worden getrokken. Net als in de Sudeko –boekjes, vind je de uitkomsten van deze rekensommen gelukkig in een tabel terug. Prime Outlet in de middag; wel wat volk, maar toch volop parkeergelegenheid op deze regenachtige dag. En zeker niet het vertrouwde beeld van de afgeladen tassen. Er werd met mate gemuilezeld, zullen we maar zeggen.

Wij kwamen hier voor een relaxte vakantie, dus ons hoor je niet klagen over de stilte aan deze zijde van de oceaan. Maar hoe lang het zaakje hier nog met kunst en vliegwerk draaiend gehouden kan worden, zal ons benieuwen.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Ton,

    Ook onze vlucht is inmiddels nog steeds niet volgeboekt en de stoelrij achter ons is nog steeds leeg. Dat wordt heerlijk achterover liggen zonder iemand te hinderen.

    Wij hebben bij Alamo een standard-SUV besteld maar hopen dat wij toch weer een mooie gratis upgrade krijgen naar een fullsize-SUV, en over de 'kleine' HUMMER valt met ons wel te onderhandelen ;)
    Overigens hadden wij in april vorig jaar ook die Town & Country en dat was best een 'lekkere kar' met onwijs veel (bagage)ruimte.

    Wat de prijzen in de Outlets betreft, dat zal Petra als muziek in de oren klinken dus ik vrees dat ik daar regelmatig heen zal moeten...

    Oh ja, nog bedankt voor je snelle reactie op mijn weblog gisteren. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand binnen 5 minuten na 'publicatie' al een bericht achterlaat !!

    Groetjes,
    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben weer helemaal bij en heb me weer uitstekend vermaakt met je verhalen ;-) ! Veel plezier maar weer enne ... er mogen best wat foto's bij (niet van alle onderwerpen, zoals je zult begrijpen .....) !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Ton,

    Als ik het goed begrijp is het nog stiller dan verleden jaar Oktober ? Hoe zit het in restaurants ? Kan je daar zonder te wachten gewoon terecht ?
    Zijn er veel lege panden in LBVFS ? Ik neem aan dat de winkels van de grote merken gewoon nog bestaan.

    Veel plezier nog,
    Walter en Ton

    BeantwoordenVerwijderen