vrijdag 5 juni 2009

Veiligheid

Na de gebeurtenissen op Cane Island en de vele sympatieke reacties op de verschillende fora en op dit blog, moet mij wel wat van het hart over de veiligheid op Cane Island. Want hoe veilig, of onveilig, is het hier nu eigenlijk? Op onregelmatige tijden suveilleert er een 'jongetje' van de beveiliging op het terrein. Hij heeft tenminste een jack aan met "Security'" op zijn rug. Een energieke tred heeft hij niet en hij kijkt er bij alsof hij zojuist een enorme pretsigaar achter de kiezen heeft. Of een fles rum......Laat ik het er maar op houden dat er van zijn aanwezigheid verder niet zoveel vertrouwenwekkends uitgaat, maar het is een mooi gebaar van de verhuurders....

Amerikanen houden van veiligheid, daarom staan er hier drie grote poorten bij de ingang van de community. Eén er van staat permanent open. Maar het hele land hangt toch van schijnveiligheid aan elkaar? Zelf loop ik al meer dan drie weken park in, park uit, zonder mijn tasje met de portemonnee en het kleine fotottoestel te laten controleren. Nooit vraagt er iemand of ik het tasje wil openmaken. Bij de Best Buy wordt je aankoop, nadat je de kassa bent gepasseerd en hebt betaald, nogmaals gecontroleerd. De controleur schrijft de gegevens van de kassabon met de hand over in een onduidelijk schriftje. Vandaag had ik voor het eerst IDcontrole voor de Universal jaarkaart. Ik overhandigde mijn paspoort, maar ik had volgens mij net zo goed mijn ziekenfondskaart kunnen geven. Hulpeloos bladerde de man in het blauwe boekje, terwijl de rij achter ons snel aangroeide. Ten einde raad besloot hij ons maar binnen te laten. Have a nice day!

Wij hebben hier op Cane Island tot nu toe in drie verschillende appartementen gebivakkeerd. Geen ervan had een alarminstallatie. Er zitten hier'extra verzwaarde voordeuren" met ''speciale veiligheidsloten" in de appartementen. In vergelijking met "onze" veiligheidsloten, dievenpinnen en Joost mag weten welke veiligheidsmaatregels we nog meer hebben genomen, stelt het niet veel voor. Tel daar bij op dat de sloten op de schuifdeuren naar de patio's en de balkons niet veel beter zijn dan het slotje op Oma's dressoir en je, als flinke Hollandsche jongen het aluminium profiel zonder enige moeite, waarschijnlijk zelfs zonder gereedschap, verbuigen kunt. Kortom, wie hier op rooftocht wil, ondervindt niet zoveel weerstand. De heer de Boef met wie mij te maken hadden, heeft, aan de schade aan de deur en het slot te zien, nog enige moeite moeten doen om binnen te geraken. Een koevoet tussen de deur, vervolgens ruimte maken om bij de schoot van het slot te komen, om daar vervolgens een beetje aan te wrikken, was voldoende.

Voor we deze apartementen 'ontdekten', verbleven we in verschillende villa's van Hotelbeds en ook wel in andere condo's. Om eerlijk te zijn, waren die locaties allemaal nog slechter 'beveiligd'. Ook hebben we wel particulier gehuurd. Deze villa was beveiligd met een alarmsysteem en er was een kluisje, de sloten en deuren waren in onze ogen, ook maar gammeltjes. Overal waar wij tot nu toe zaten, was de straat en de buurt overdag 'uitgestorven'. Wanneer je in die wijken met de ogen van de gemiddelde Hollansche junk kijkt, waan je je in en paradijs.

Ik heb al eerder geschreven dat de Cane Island community een noodlijdend bestaan lijdt doordat er zoveel leegstand is. Tot nu toe merk je daar als huurder niets van, want alles wordt keurig onderhouden. Wij profiteren van de rust en het ruime aanbod, waardoor de prijzen laag zijn, reken maar rond de vijftig euro per nacht. Het complex is volgens mij beslist niet ingesteld op grote drukte, wanneer het hier ooit nog eens "vol" loopt, verkassen wij zeker.

Op de dag van de inbraak waren wij naar Davenport. Volgend jaar, in de meivakantie, komen misschien onze nicht met de aangewaaide neef en haar kinderen bij ons in Florida op bezoek. Wij zijn gaan kijken naar de lokatie Palm Key. Daar worden 8 persoons huizen tegen zeer betaalbare prijzen aangeboden. We reden daar een beetje rond en verwachtten, om eerlijk te zijn, dat de Sheriff ieder moment met getrokken pistool achter ons zou verschijnen, om ons te vragen wat we daar deden. Geen kip, geen hond, geen kat te zien! Deze huizen worden overigens ook onder de naam "villa" aangeboden. In dit geval kan je echt beter van "huisjes" spreken. Wij zoeken dus nog even verder.

Wat ik maar wil zeggen, Cane Island is niet veiliger of juist onveiliger dan andere lokaties. Als het even kan, (lees: als de ticketprijzen voor die periode gunstig zijn), staat er eind november begin december nog een kort bezoekje op het program. Met wel de kerstsfeer, maar nog niet de drukte en de de prijzen. Waar we zullen verblijven, weten we nog niet. De hotelwijk achter Universal Studio's zag er ook prima uit, maar we misten de rommelige drukte van de 192. Sta dus niet gek te kijken als wij gewoon nog een een keertje naar Cane Island gaan. Wat hier is gebeurd, had ons immers overal kunnen gebeuren?

1 opmerking:

  1. Wat raar wij hebben steeds controle gehad van ons tasje en we hadden zo een buikgeval bij ook bij universal studios werd onze id gecontroleerd . We hebben ook in een villa gezeten op cape coral en hebben ons zeker niet onveilig gevoeld maar we zaten ook tussen de gewone amerikaan dus er was altijd wel iemand op straat of in de villas naast je .

    BeantwoordenVerwijderen